Web Analytics Made Easy - Statcounter

طالب خالویی گفت: طرح مطالعات جامع کاهش و کنترل آلودگی هوا در شهر کرمان با همکاری دانشگاه فردوسی مشهد تدوین و همچنین کانون های داخلی منشا گرد و غبار نیز مطالعه و شناسائی شده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ طالب خالویی در گفتگو با راه آرمان؛ گفت: مطالعات صورت گرفته نشان می‌دهد که در ایجاد گرد و خاک‌ها چه با منشأ داخلی چه با منشأ خارجی عواملی از جمله سد سازی ها، خشک کردن تالاب‌ها، عدم تامین حقابه آنها، از بین بردن دشت‌های سیلابی رودخانه‌ ها، از بین بردن کشاورزی و عدم مدیریت صحیح در ساخت سازه‌های عمرانی و موانع انسان ساخت مانند جاده‌ها و تاسیسات، سبب تشدید این پدیده در یک دهه اخیر شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



طرح جامع کنترل آلودگی هوا کرمان با همکاری دانشگاه مشهد تدوین شده است

مدیر کل سازمان حفاظت محیط زیست استان کرمان ادامه داد: طرح مطالعات جامع کاهش و کنترل آلودگی هوا در شهر کرمان با همکاری دانشگاه فردوسی مشهد تدوین و همچنین کانون های داخلی منشا گرد و غبار نیز مطالعه و شناسائی شده است؛ به همین منظور طرح احیای مناطق در راستای مقابله با فرسایش و به منظور کاهش کانون های ریزگرد داخلی در حال انجام است.

وی افزود: هر چند نمی‌توان برای کل مساحت کانون‌های داخلی استان یک راهکار را مورد استفاده قرار داد؛ اما عملیات تثبیت شن های روان و مهار کانون های بحرانی فرسایش بادی، از طریق نهال کاری، بذرکاری، مدیریت هرز آب ها، تله های رسوبگیر، مدیریت منابع جنگلی و ساماندهی چرای دام و بازنگری و تهیه طرح های مطالعاتی و از طرفی اجرای عملیات آبخیزداری و آبخوان داری از طریق ادارات منابع طبیعی راهگشا خواهد بود.

خالویی در خصوص پیوست زیست محیطی پروژه هایی همانند بام کرمان و انتقال آب از هلیل رود عنوان کرد: مجتمع گردشگری بام کرمان به مساحت 9 هکتار در سال 94 در کارگروه کارشناسی اداره کل مورد بررسی قرار گرفته و با توجه به ضوابط و قوانین و مقررات مربوطه مجوز احداث آن صادر شده است.

سد صفا رود بدون اخذ مجوز ارزیابی زیست محیطی دارای پیشرفت فیزیکی بوده

مدیر کل سازمان حفاظت محیط زیست استان کرمان در خصوص پروژه سد صفارود و خط انتقال آب آن از سرشاخه های هلیل رود ابراز کرد: تونل انتقال آب صفارود در کارگروه کارشناسی اداره کل مطرح شده و با توجه به تصمیمات کارگروه مذکور مجوز احداث آن در سال 93 صادر شده است.

وی ادامه داد: در حال حاضر به دلیل عدم رعایت برخی ملاحظات زیست محیطی ابلاغی و شروط مجوز صادره از سوی مجری طرح، ادامه اجرای پروژه خط انتقال مورد تأیید این اداره کل نبوده و بارها موضوع در دستگاه قضایی پیگیری شده است.

خالویی افزود: ضمن اینکه سد صفا رود بدون اخذ مجوز ارزیابی زیست محیطی دارای پیشرفت فیزیکی بوده و در کمیته ارزیابی اثرات زیست محیطی سال 98  مقرر شده مجری طرح گزارش ارزیابی یکپارچه در خصوص سد و خط انتقال آب ارائه دهد که هم اکنون گزارش مربوطه در سازمان مرکزی در دست بررسی بوده و تاکنون مجوزی در این خصوص صادر نشده است.

تشریح وضعیت مالچ پاشی در استان کرمان

مدیر کل سازمان حفاظت محیط زیست استان کرمان در رابطه با انجام مالچ پاشی در نقاط مختلف استان تصریح کرد: بر اساس جز (3) بند (ه) تبصره یک ماده واحده قانون بودجه سال 1399 کشور، استفاده از مالچ پاشی با مواد نفتی جهت عملیات مقابله با حرکت ماسه های روان را منوط به اخذ موافقت سازمان حفاظت محیط زیست بوده است و این اداره کل نیز طی مکاتباتی با ادارات کل منابع طبیعی شمال و جنوب استان خواهان توقف عملیات مالچ پاشی تا اخذ نظر صریح ستاد ملی مقابله با گرد و غبار شده است.

وی افزود: همچنین موضوع انجام عملیات خاک پوش سازگار با محیط زیست و مورد تائید سازمان در کارگروه بررسی مواد تثبیت کننده خاک سازمان نیز مطرح و در حال بررسی است.

خالویی در پاسخ به این سوال که آیا کارخانجات فولاد آیا پیوست زیست محیطی دارند، بیان کرد: کارخانجات فولاد و نورد و شکل دهی با ظرفیت های مشخص، بر اساس آخرین مصوبات شورای عالی حفاظت محیط زیست در مرحله مکان یابی و امکان سنجی مشمول ارائه گزارش ارزیابی اثرات زیست محیطی بوده، که پس از ارائه گزارش مربوطه مورد بررسی قرار گرفته و در صورت تأیید گزارش مجوز ارزیابی طرح صادر شده و نظارت های لازم در حین اجرا و پس از بهره برداری بر طرح ها از سوی این اداره کل صورت می گیرد.

مدیر کل سازمان حفاظت محیط زیست استان کرمان با بیان اینکه برنامه حفاظت از جانوران به دو صورت کلی و جزئی مطرح است، اظهار کرد: در شیوه کلی برنامه های حفاظتی در قالب پروژه های کلان طراحی، پیشنهاد و اجرا می شود به عنوان مثال ممانعت از چرای بی رویه دام در مناطق تحت مدیریت و جلوگیری از شکار بی رویه در گروه برنامه‌های کلان حفاظت است.

وی ادامه داد: در بحث گونه‌های شاخص نظیر خرس سیاه و پلنگ آسیایی مطابق برنامه عمل ابلاغی پروژه هایی به صورت تخصصی تر پیشنهاد و اجرا می شود نظیر تکثیر و تقویت طعمه در زیستگاه، کاهش تعارض حیوانات با افراد محلی، فنس کشی محدوده ها با خطر بالا.

خالویی تصریح کرد: زیست بوم های استان در صورتی که در زمره مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست باشند به معنای دیگر در زمره مناطق چهارگانه باشند، در قالب مطالعات تحلیلی و جامعه انجام شده برنامه های متعددی را در اوضاع و شرایط بهینه تجربه خواهند کرد.

مدیر کل سازمان حفاظت محیط زیست استان کرمان ضمن اشاره به مطلب فوق خاطر نشان کرد: به عنوان مثال تعامل و همکاری با جوامع محلی حاشیه مناطق تحت مدیریت چرا، مدیریت آتش سوزی ها و عملیات اطفاء حریق، حفظ تنوع ژنتیکی، جلوگیری از شکار بی رویه و غیر قانونی از جمله برنامه های حفاظتی است که متناسب با نوع منطقه پیشنهاد و اجرا می شود.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: کرمان با همکاری دانشگاه کنترل آلودگی هوا زیست محیطی انتقال آب مالچ پاشی اداره کل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۵۸۵۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استفاده از فاضلاب برای کشاورزی جرم است

به گزارش خبرآنلاین البرز؛امیدرضا تونی روز سه شنبه ۱۱ اردیبهشت گفت: در فروردین ماه امسال، شش نفر از عاملین آلودگی محیط زیست شامل اشخاص حقیقی و حقوقی با تشکیل پرونده به محاکم قضایی معرفی و چهار فقره دادنامه و رأی محکومیت در این خصوص صادر شده است.

تونی افزود: آلودگی‌های نفتی، عدم مدیریت پسماندهای بیمارستانی و شهری و تخلیه فاضلاب‌خام در محیط از جمله تخلفات زیست محیطی بوده که برای آنها پرونده قضایی تشکیل شده و تا حصول نتیجه، توسط کارشناس اداره محیط زیست کرج پیگیری خواهد شد.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان کرج ادامه داد: هر اقدامی که تهدید علیه محیط زیست شناخته شود از قبیل دفع غیربهداشتی فضولات انسانی و دامی و مواد زاید، ریختن مواد مسموم‌کننده در رودخانه‌ها و استفاده‌ غیرمجاز از فاضلاب خام یا پساب تصفیه‌ خانه‌های فاضلاب برای مصارف کشاورزی ممنوع است و مرتکبین چنانچه طبق قوانین خاص مشمول مجازات شدیدتری نباشند به حبس محکوم خواهند شد.

این مسئول اظهار کرد: محیط زیست سالم و طبیعی هر روز هم در حال تحدید و هم در حال تهدید است. رشد جمعیت در کنار توسعه فعالیت‌های صنعتی به خطر بزرگی برای آینده محیط زیست در جهان بدل شده و اگر امروز کاری برای محیط زیست نشود، دیگر چیزی از آن برای آیندگان باقی نمی‌ماند.

46

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901300

دیگر خبرها

  • حدود ۵۰ درصد تالاب هامون آب‌گیری شد
  • طالبان حق‌آبه هیرمند را رهاسازی کرد | ۵۰ درصد تالاب هامون آبگیری شد
  • گلایه مدیر کل برای استفاده نکردن نهادها از صندوق ملی محیط‌زیست
  • ​​​​​​​توسعه همکاری محیط زیستی ایران و آفریقای مرکزی
  • رئیس سازمان حفاظت محیط زیست: حل مسئله گرد و غبار نیازمند هم‌افزایی دستگاه‌هاست / باید از ظرفیت رسانه‌ها استفاده کنیم
  • همکاری دانشکده آب اهواز در حل چالش‌های زیست محیطی خوزستان
  • ظرفیت صندوق ملی محیط‌زیست در کهگیلویه و بویراحمد بدون استفاده مانده است
  • استفاده از فاضلاب برای کشاورزی جرم است
  • تولید اثر فاخر سینمایی از زندگی محیط بان شهید «هوشنگ نصیری»
  • ارائه راهکارهای محیط زیستی برای توسعه صنایع در سواحل «مکران»