Web Analytics Made Easy - Statcounter

طالب خالویی گفت: در یک ماه گذشته در شمال و شرق استان کرمان پدیده ریزگردها آغاز شده است؛ شهرستان های شرق استان از یک سو، خود کویری و بیابانی است و در مجاورت کویر لوت قرار دارند و از سوی دیگر تحت تأثیر بادهای 120 روزه سیستان قرار می گیرند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ طالب خالویی در گفت‌وگو با راه آرمان؛ گفت: در سال های قبل که هنوز بحران ریزگردها فراگیر نشده بود ما در استان کرمان با این پدیده رو به رو بوده ایم که دلیل این امر به علت خشکسالی های پی در پی است که شاید بتوان گفت این مسئله از خصوصیات ذاتی اقلیم در این منطقه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



مدیرکل سازمان حفاظت محیط زیست استان کرمان با بیان اینکه به طور کلی ریزگردها از آثار فرسایش بادی ایجاد می شوند که در این زمینه منشأ داخلی و یا خارجی وجود دارد، عنوان کرد: شواهد نشان می دهد که ما تحت تأثیر بادهای 120 روزه سیستان هستیم که این مسئله در بروز پدیده ریزگردها در شرق استان نقش دارد.

شرق و شمال استان کرمان مستعد بروز ریزگردها

وی با اشاره به اینکه شرایط آب و هوایی در کرمان به دلیل تنوع از لحاظ توپوگرافی متفاوت است، اظهار کرد: در یک ماه گذشته در استان کرمان در دو منطقه شرق و شمال پدیده ریزگردها آغاز شده است؛ در منطقه شرق شهرستان های ریگان، فهرج، بخش شهداد و دیگر شهرستان ها قرار دارند که این منطقه از یک سو، خود کویری و بیابانی است و در مجاورت کویر لوت قرار دارند و از سوی دیگر تحت تأثیر بادهای 120 روزه سیستان قرار می گیرند.

خالویی افزود: در شمال استان شهرستان های راور، کوهبنان، رفسنجان، شهربابک، زرند و انار با پدیده ریزگردها مواجه هستند که شرایط در این شهرستان ها تحت تأثیر بیابان های مرکزی ایران است و زمانی که باد از سمت غرب و شمال غرب می وزد، این باد به سمت کرمان می آید.

مدیرکل سازمان حفاظت محیط زیست استان کرمان با اشاره به شناسایی 29 کانون گرد و غبار در استان کرمان ابراز کرد: شناسایی این کانون ها نشان می دهد که پتانسیل گرد و غبار را در استان داریم و بر همین اساس باید اقدامات مدیریتی شامل مدیریت منابع آب و کاربری اراضی را داشته باشیم و در این زمینه اقداماتی به صورت متمرکز و هدفمند مد نظر قرار دهیم.

وی تصریح کرد: سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص مدیریت ریزگردها از گذشته برنامه داشته است و در سال 99 نیز شورای عالی محیط زیست، تشکیل ستاد مقابله با گرد و غبار را مصوب کرده و از بهمن ماه همان سال کار در این عرصه آغاز شده است که وظیفه اصلی این ستاد ایجاد هماهنگی بین دستگاه ها جهت تدوین برنامه جامع مقابله با این پدیده و کاهش خسارات و اثرات آن بر زندگی مردم بوده است.

خالویی ضمن اشاره به مطلب فوق ادامه داد: در این ساختار، تشکیل کمیته راهبردی با مشارکت دوازده وزارت خانه در دستور کار قرار گرفته، برنامه هر دستگاه تدوین و تأمین اعتبار در این زمینه انجام شده است؛ در اولین مرحله به منظور تدوین سند ملی، جمع آوری کلیه اطلاعات از دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی صورت گرفته است و همچنین با سازمان هواشناسی در راستای ارتقا سیستم پایش و پیش بینی به تعامل رسیده ایم و در استان ها با محوریت استانداران، ستاد مدیریت بحران تشکیل داده اند.

مدیرکل سازمان حفاظت محیط زیست استان کرمان گفت: از دیگر برنامه های سازمان در سطح بین الملل می توان به امضا توافق نامه های بین المللی، برگزاری کنفرانس های علمی اشاره کرد؛ همچنین تشکیل کمیته های بررسی تثبیت کننده های خاک با هدف تثبیت کانون های گرد و غبار و انجام طرح های پژوهشی از دیگر اقدامات مد نظر است.

تامین حق آبه تالاب ها توسط وزارت نیرو راهکار کاهش ریزگردها

وی با بیان اینکه تعامل با وزارت نیرو برای تأمین و رها سازی حق آبه تالاب ها از دیگر برنامه هایی است که مد نظر بوده و انجام می شود، عنوان کرد: سازمان حفاظت محیط زیست وظیفه نظارتی دارد و ما تنها دو بحث نظارت و پایش را داریم که با تأمین زیر ساخت بتوانیم وضعیت آلودگی را پایش و اعلام کنیم و تصمیم گیری در جایی دیگر انجام می شود.

خالویی با بیان اینکه برنامه های ما در صورتی موفق است که پایش بهینه و خوبی را از لحاظ کمی و کیفی داشته باشیم و ما تمام تلاش خود را در این عرصه به کار می بندیم، ابراز کرد: مدیریت ایستگاه های سنجش آلودگی هوا نیز مهمترین اقدامی است که ما می توانیم انجام دهیم و در این راستا به دنبال افزایش تعداد ایستگاه های سنجش آلودگی هوا در نقاط مختلف استان هستیم تا پراکندگی حفظ و تعادل برقرار شود.

مدیرکل سازمان حفاظت محیط زیست استان کرمان با اشاره به مطلب فوق ابراز کرد: برای انجام این بحث مهم ما به تنهایی نمی توانیم کاری را انجام دهیم و در این زمینه مسئولان و درسطح شهرستان ها حمایت فرماندارن بسیار مهم است که خوشبختانه فرمانداران پای کار هستند و دغدغه محیط زیستی دارند.

وی تأکید کرد: آلودگی محیط زیست امروزه به عنوان یک بحران تلقی می شود و دغدغه واقعی است و این مسئله دغدغه تک تک مردم شده است و مسئله مهم این است که مسئولان نیز دغدغه داشته باشند؛ چرا که اگر در این عرصه دغدغه داشته باشند، به شناخت در این زمینه برسند و با ما هم فکر باشند؛ به راحتی می توانیم قدم های مثبت و مؤثری در این راستا برداریم.
 
انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: مدیرکل سازمان حفاظت محیط زیست استان کرمان پدیده ریزگردها استان کرمان استان کرمان روزه سیستان شهرستان ها گرد و غبار شرق استان تحت تأثیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۶۴۵۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید اثر فاخر سینمایی از زندگی محیط بان شهید «هوشنگ نصیری»

معاون آموزش و مشارکت‌‎های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: فیلم سینمایی زندگی شهید محیط زیست، «هوشنگ نصیری» در راستای ترویج فرهنگ ایثار، میهن‌دوستی و توجه به محیط‌زیست تولید می‌شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، نورالله مرادی اظهار کرد: زندگی شهید هوشنگ نصیری با هدف اشاعه فرهنگ شهادت و توجه به مقوله محیط زیست در قالب یک فیلم ساخته خواهد شد.

وی افزود: این فیلم سینمایی با همکاری معاونت استان‌های سازمان صداوسیما، مرکز صداوسیمای استان خوزستان و اداره کل محیط‌زیست استان خوزستان و با راهبری معاونت آموزش و مشارکت‎‌های مردمی سازمان حفاظت محیط‎ زیست ساخته خواهد شد.

معاون آموزش و مشارکت‌‎های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: شهید نصیری از اولین شهدای محیط زیست در جنگ تحمیلی هستند که با توجه به ویژگی های فردی و اخلاقی نیازمند توجه ویژه به‌عنوان الگوی فرهنگی و محیط زیستی بودند.

مرادی با اشاره به اهدای یک جلد کلام‌الله مجید به خانواده شهید محیط‎ زیست، هوشنگ نصیری توسط مقام معظم رهبری تأکید کرد: حضرت آیت‌الله خامنه‌ای به نشانه تکریم و احترام به شهدای محیط زیست، سال گذشته در کنگره بزرگداشت شهدای محیط‌زیست در اهواز یک جلد مصحف شریف را به خانواده این شهید بزرگوار اهدا کردند که توجه جدی افکار عمومی و رسانه‌ها را به خود جلب کرد و این امر باعث شد تا ایده اولیه تهیه این فیلم در معاونت آموزش و مشارکت‌های مردمی ایجاد شود.

وی تهیه فیلم، مستند، کتاب و سایر محصولات فرهنگی از زندگی شهدای محیط‌بان را از راهبردهای اصلی معاونت آموزش و مشارکت‎های مردمی در سازمان حفاظت محیط‌زیست دانست و اضافه کرد: شهدای محیط‌‎بان در خط مقدم ترویج فرهنگ ایثار و وطن دوستی قرار دارند و ما باید به‎ عنوان متولیان حوزه فرهنگ و آموزش در انعکاس سبک زندگی، باورها و تلاش‌های این عزیزان در حفاظت از محیط‌زیست کشور تلاش بیشتری داشته باشیم.

معاون آموزش و مشارکت‌‎های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر اینکه بودجه این فیلم سینمایی مستند توسط سازمان حفاظت محیط زیست تأمین خواهد شد، گفت: در تهیه این فیلم از عوامل درجه یک و حرفه‌ای سینمای کشور استفاده خواهد شد تا تأثیرگذاری و ماندگاری این مجموعه سینمایی در اذهان عمومی جدی و عمیق باشد.

کد خبر 749130

دیگر خبرها

  • حدود ۵۰ درصد تالاب هامون آب‌گیری شد
  • طالبان حق‌آبه هیرمند را رهاسازی کرد | ۵۰ درصد تالاب هامون آبگیری شد
  • سلاجقه: تاکنون ۵۰ درصد تالاب هامون آبگیری شده است
  • سلاجقه: حدود ۶۰میلیون مترمکعب از حقابه هیرمند رهاسازی شد
  • سلاجقه: حدود ۶۰ میلیون متر مکعب از حقابه هیرمند رهاسازی شد
  • رئیس سازمان حفاظت محیط زیست: حل مسئله گرد و غبار نیازمند هم‌افزایی دستگاه‌هاست / باید از ظرفیت رسانه‌ها استفاده کنیم
  • زنده گیری و رهاسازی سه سر تمساح در جنوب سیستان و بلوچستان
  • نوجوانان بوشهری حفظ محیط زیست دریایی را تمرین کردند
  • بروز مشکلات تنفسی در خوزستان در پی گرد و غبار
  • تولید اثر فاخر سینمایی از زندگی محیط بان شهید «هوشنگ نصیری»