Web Analytics Made Easy - Statcounter

افزایش جمعیت سگ‌های ولگرد و بی صاحب به معضلی در محیط‌های شهری، روستایی و محیط زیست تبدیل شده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از"راه آرمان" جولان سگ های ولگرد در سطح شهرها پدیده ایست که طی سالهای اخیر به معضل شهری تبدیل شده است؛ کرمان نیز از این معضل بی نصیب نمانده است.

محمد جبارپور مشاور شهردار در بهینه سازی فرایندهای راهبردی در گفتگو با خبرنگارما در رابطه با سگ های ولگرد گفت: نامه ای به محیط زیست زده ایم که فضای در اختیار ما بگذارند که بتوانیم این سگ ها رو ساماندهی کنیم،اما محیط زیست نمی تواند مکانی در اختیار ما بگذارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود:ما در پناهگاهمان حدود ۳۰۰۰ سگ داریم تخمین زده شده که ۶۰۰۰ سگ در سطح و حواشی شهر وجود دارد که مجموعا ۹۰۰۰ سگ می شود.، لذا این مجموعه در هرجا که رها شود یا نیاز به غذا دارد و باید به آنها غذارسانی شود و اگر به آنها غذا داده نشود باید از غذای طبیعی استفاده کنند که حقیقتا به محیط زیست ضربه می زنند.

راه علمی کم شدن سگ ها در شهر این است که سگ ها زنده گیری، عقیم سازی شوند

جبار پور توضیح داد: لذا در نهایت این سگ ها برمی گردند به محیط شهر پس راه حل این نیست که سگ ها را بگیریم و به بیرون از شهر رها کنیم، در همین بازه زمانی سه الی چهار جلسه متوالی در استانداری گرفته شد، و راه علمی این کم شدن سگ ها در شهر این است که  سگ ها زنده گیری، عقیم سازی شوند و در حین عقیم سازی سگهایی که مشکل دارند اصطلاحا مرگ با ترحم می شوند.

وی با اشاره به اینکه  سگ های عقیم شده  بعد  به  آنجای که  گرفته شده اند بر می گردنند ادامه داد: چون اگر بیرون رها شوند دوباره همان مشکل بوجود می آید، ما اگر طی یک سال همه یا بیشتر این سگ ها را عقیم سازی کنیم انتظار می رود در چهار سال آینده مشکل سگهای کرمان حل شود و غیر از این هر راهی که دنبالش باشیم آن راه موقتی است.

 مشاور شهردار در بهینه سازی فرایندهای راهبردی  در کرمان تصریح کرد: در راستای همین عقیم سازی دانشکده ی دامپزشکی قول همکاری را داده است که هفته ای کار عقیم سازی را با هزینه ی کمتر از هزینه های بیرون انجام دهد،این یک واحد عقیم سازی است واحد دیگر در پناهگاه راه افتاده است که یک سری زیرساخت ها را شهرداری تهیه کرده است و یک سری زیر ساخت ها را خود حامیان حیوانات تهیه کرده اند، هزینه دامپزشک را حامیان حیوانات تامین می کنند و در هفته حدود ۱۵۰ سگ عقیم سازی می شوند.

مردم باید بدانند که دو سه سالی همانطور که گربه در سطح شهر است سگ هم است

وی در پایان افزود: روند این کار نشان دهنده ای این است که بعد از یک سال آن سگ های اصلی که وجود دارند عقیم می شوند و می ماند سگهای حاشیه ای و کم رنگ تر می شومد، لذا سگی که عقیم می شود واکسن هاری هم خورده باشد گیرنده گی ندارد و تقریبا یک سگ بی خطر می شود و آمار گزیدگی ناشی ازسگ هم پایین می آید، اما مردم باید بدانند که دو سه سالی همانطور که گربه در سطح شهر است سگ هم است اما به شرطی که عقیم سازی انجام شود وگرنه سال آینده این فاجعه دوبرابر می شود.

 سازمان محیط زیست در این راستا فقط کار نظارتی را بر عهده دارد
 
همچنین مرجان شاکری مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمان  در پاسخ به سوالات خبرنگار ما در این رابطه توضیح داد: سازمان محیط زیست در این راستا فقط کار نظارتی را بر عهده دارد و ما فقط یک عضو هستیم و صرفا سازگاری مکان عرفی شده با ضوابط سازمان محیط زیست را بررسی می کنیم و وظیفه ما تامین مکان برای نگهداری سگ ها نیست.

وی بیان اینکه ما متولی دادن زمین نیستیم بیان کرد: شاید منابع طبیعی باید این کار را انجام بدهد چون در دستور کار ما نیست، مافقط بحث نظارت بر محیط را به عهده داریم و حتی نظارت بر عقیم سازی سگ ها هم به عهده ما نیست و دامپزشکی باید نظارت داشته باشد.

شاکری با اشاره به اینکه ما باید در وهله اول قانون مربوط به سگ های بلاصاحب را با دقت مطالعه کنیم ادامه داد: متولی واگذاری زمین ما نیستیم، افرادی که اظهار نظر می کنند که متولی کار محیط زیست است مطمئنا آگاه به این موضوع نیستند.


نامه ای از طرف محیط زیست برای مشخص کردن مکان به دست ما نرسیده

 مهدی رجبی زاده مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمان در گفتگو با خبرنگار "آرمان کرمان"  در رابطه با مکان دادن به سگ های ولگرد توسط شهرداری توضیح داد: روال کار برای دادن محیط موقت یا دائم توسط منابع طبیعی و تعیین یک پناهگاه به سگ ها این است که باید نامه ای از طرف محیط زیست به ما ارسال شود که تا به الان این نامه به ما نرسیده است که بتوانیم در رابطه با موضوعات دیگر با شهرداری کرمان به مذاکره بنشینیم.
 
وی توضیح داد:  تکلیف سگ های ولگرد و بی صاحب در قانون آمده و ضوابط آن نیز مشخص است، ساماندهی سگ های ولگرد به وزارت کشور محول شده و از سوی وزارت کشور هم شهرداری ها در شهرها و دهیاری ها در روستاها متولی هستند، ما هم انتظار داریم که هر چه زودتر این وضعیت تعیین تکلیف شود.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: سگ های ولگرد سطح شهر محیط زیست عقیم سازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۱۵۰۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رده‌بندی مناطق حفاظتی محیط‌زیست 

به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، مسألە حفاظت ازمحیط‌زیست در ایران مانند آن چه در اندیشە فلسفی سایر نقاط جهان نیز مشابه آن روی داده است، در پارادایم طبیعت‌گرایی ظهور یافت.

نرگس آذری (دانشجوی دکتری جامعه‌شناسی سیاسی) در مقاله‌ای با عنوان «در باب ضرورت یک انقلاب شناختی در جامعه‌شناسی ایرانی» به این موضوع اشاره می‌کند که اهمیت به محیط‌‌زیست به مثابۀ نوعی بینش در مقابل انسان‌محوری فزاینده عصر توسعه و مدرنیسم قد علم کرده است و رویکرد طبیعت‌محورانه‌ای را شکل داده  که در آن محیط‌زیست نیازمند توجه و مراقبت فوری است.

* محیطزیست  و مناطق حفاظت شده

به زعم این پژوهشگر حفاظت از محیطزیست نیازمند تعریف محیطزیست در تقابل با فعالیت‌های انسانی دانسته شده است و از همینجا مرز‌های محیط‌زیست در آن چه اکنون به عنوان مناطق چهارگانه‌ حفاظت شده می‌شناسیم پدید آمد. شکل‌گیری این مرز‌ها به زمان تصویب قانون شکار به عنوان اولین قانون محیط‌زیستی کشور و ایجاد مناطق ممنوعه در سال ۱۳۴۲ برمی‌گردد.

او در ادامه می‌نویسد در آن زمان با توجه به وسعت کشور و بودجه‌های محدودی که در اختیار شورای شکار قرار می‌گرفت، تشخیص داده شد اگر عمده منابع اعتباری به مناطقی تخصیص داده شود که به لحاظ بوم‌شناختی اهمیت ویژ‌ه‌ای دارند، موجب موفقیت بیشتر در حفاظت از آن مناطق خواهد شد. بنابراین نواحی حفاظتی که  بعداً مناطق حفاظت شده نامیده شد به وجود آمد. در این مناطق شکار ممنوع بود مگر آنکه مجوز لازم از شورای شکار گرفته شود.

* رده‌بندی مناطق حفاظتی محیط‌زیست 

آذری می‌نویسد مراتع و جنگل‌های واقع در مناطق حفاظت شده تابع محدودیت‌هایی بود که از سوی شورای شکار و وزارت کشاورزی و منابع طبیعی اعلام شده بود و با تصویب قانون شکار و صید در سال ۱۳۴۶ و تأسیس سازمان شکاربانی و نظارت بر صید، مفاهیم پارک‌های ملی و مناطق حفاظت شده به روشنی تعریف گردید.

آذری در ادامه توضیح می‌دهد که تا قبل از تأسیس سازمان حفاظت محیطزیست در سال ۱۳۵۰، حدود ۶ پارک ملی و ۳۵ منطقۀ حفاظت شده شکل گرفت. بدین ترتیب حدود هفتاد سال پیش، ترسیم این مرز‌ها با انگیزه ایجاد امکان حفاظت با توجه به محدودیت‌های موجود، محیط‌زیست مورد حمایت و حفاظت را به نام محیطزیست معرفی کرد و چهار طبقە حفاظتی با نام‌های پارک‌های ملی، پناهگاه‌های حیات‌وحش، مناطق حفاظت‌شده و آثار طبیعی ملی تعریف و رده‌بندی شد.

* جهان مدرن و محیط‌زیست

این پژوهشگر در ادامه می‌نویسد در کشور تمام تلاش براین بود که مناطق حفاظت شده  با ملاک‌های جهانی و حتی نام‌های رایج منطبق شود که در ایران آنها با نام مناطق چهارگانۀ محیطزیست شهرت دارند. اما این مرز‌ها هرگز نیازی به انطباق با زیست‌بوم تاریخی جامعۀ پیرامونی در خود ندیده‌اند؛ اگرچه این ظهور صنایع و شهر‌های مدرن و نیاز‌های فزاینده‌اش بود که محیط‌زیست را متأثر می‌ساخت.

این نویسنده در جمع‌بندی این پژوهش به این موضوع اشاره می‌کند که آنچه در تعیین مناطق چهارگانه، به عنوان تهدید نهایی معرفی و توسط مرز‌ها تهدید شد عمدتاً فعالیت‌های جامعۀ روستایی بود. جامعه‌ای که به واسطۀ همین اعلان جنگ، خود را برای گسترش مرز‌های جغرافیایی و مرز‌های بهره‌برداری‌اش حریص‌تر کرد، جدالی که تاکنون برای تعیین حدود مرز‌ها از دوسوی این جبهه‌ها ادامه دارد. موقعیتی که در میانه نبرد قانون و منافع نابودی محیط‌زیست در همە ابعاد و شاخص‌هایش را هدف گرفته است.  

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بررسی مشکلات و معضلات رودخانه کن
  • زیستگاه های مرجانی خلیج فارس در معرض خطر
  • درخشش دانشجوی دانشگاه صنعتی بهبهان در جشنواره محیط زیست کشور+فیلم
  • زنده گیری و رهاسازی سه سر تمساح در جنوب سیستان و بلوچستان
  • یک بزمجه بیابانی در زیستگاه‌ طبیعی نیک‌شهر رهاسازی شد
  • زنده گیری بلدرچین‌ها برای ورود به معرکه شرط بندی/دستگیری باند تبعه افغان
  • مشاهدۀ پلنگ ایرانی در لرستان
  • تلاش برای احیای کامل تالاب نئور
  • ۸۰ درصد تالاب کجی نمکزار نهبندان آبگیری شد
  • رده‌بندی مناطق حفاظتی محیط‌زیست